Eerste bijeenkomst 2015 – 4 juni 2015 te Valburg.

De eerste bijeenkomst in 2015 vond plaats op het Watergoed! te Valburg (Gelderland). Zoals gebruikelijk begon de middag met een broodjeslunch, die vanwege het mooie weer op het terras werd genuttigd. Aansluitend werd de ALV gehouden.

Het thema van deze dag was “3D-printing in relatie tot pompen”, hiervoor was de heer Ronald Stapper van 3Dealise uitgenodigd. In een levendige presentatie, ondersteunt met foto’s werd uit de doeken gedaan hoe 3D printing tot stand komt, welke producten er mee gemaakt (kunnen) worden, welke materialen er worden toegepast en wat voor seriegroottes er mogelijk zijn. Ook werd toegelicht hoe mallen (vormen) worden gemaakt met 3D printing.

Naast het informatieve had deze dag ook een avontuurlijk karakter. In de uitnodiging werd gesproken over een “Power event” en dat in combinatie met de locatie wekte bij veel deelnemers interesse. Het informele gedeelte van deze dag bestond uit twee delen, nl. Powerboot varen op de Waal en 4×4 rijden.

Om bij de Waal te komen moest er eerst op een tandem ongeveer 15 minuten gefietst worden. Daar aangekomen lagen er twee RIB’s (Rigid Inflatable Boat) klaar met een 300 pk buitenboordmotor. Op het water werden snelheden bereikt van wel 100 km per uur! – zeer spectaculair.

In de 4×4 Challenge draait alles om de beheersing van de terreinwagen en je eigen enthousiasme. Zelf aan het stuur kon een ieder diverse hindernissen nemen zoals: side slopes, elephant steps, double trouble, waterbak, en het rijden in het ruige terrein meemaken en doorstaan.

Tenslotte werd de dag afsloten met een heerlijke barbecue, die ook buiten in de stalende zon kon worden gehouden.