Tweede bijeenkomst 2015 – 19 november 2015 te Harmelen

De tweede bijeenkomst in 2015 vond plaats in de Kloosterhoeve in Harmelen (Utrecht). De Kloosterhoeve is een gepleisterde boerderij met riet gedekt wolfsdak uit de 18e eeuw.

Na een boerenlunch werd de middag begonnen met de ALV. Naast de ALV was er een themabijeenkomst met als titel “De rol van instrumentatie en automatisering in de keten van een pompoplossing. Pompen zijn onderdeel van de keten waarin ook aandrijving, besturing, sensoren en netwerk een rol spelen. Door te kijken naar de keten is er nog meer optimalisatie mogelijk.

Deze thema sessie werd begonnen met twee presentaties: “Basics Flowmetingen” door de heer E. Stokman & de heer R. Thomassen en “De ontwikkelingen binnen de automatisering” door de heer B. van der Linden. Deze laagste presentatie ging o.a. over Industrie 4.0 en Internet of Things.

Na deze presentatie was er een netwerkbijeenkomst waarbij 4 bedrijven uit de instrumentatie branche (Endress+Hauser, A-B-T, ODS & Krohne) en 4 bedrijven uit de Automatisering branche (ABB, Emmerson, ATS & Schneider) zich presenteerden. Alle deelnemers gingen in kleine netwerkgroepjes langs alle bedrijven en konden zodoende kennismaken met de verschillende mogelijkheden en ontwikkelingen binnen deze branches.

De dag werd afgesloten met een netwerkborrel en een heerlijk diner voor alle deelnemers en gasten.