19 november 2015

Leden van Vereniging CLP

A. de Jong TH B.V.

Onze bedrijfsactiviteiten betreft de levering van hoogwaardige componenten zoals tankwas machines, vloeistofpompen, vacuümapparatuur, mixers en slijtdelen voor pompen. Wij verrichten service aan de door ons geleverde apparatuur.

Postbus 3000
NL-3301 DA DORDRECHT
Tel.: +31 (0) 78 6552030
www.adejongth.nl

A. de Jong TH

ARBO Pompen en Filters B.V.

ARBO was founded in 1954 by Arnold van den Born and so the ARBO pump was created. Exactly 40 years later, his son Martijn followed in his footsteps and today continues his life’s work.

Ever since the foundation of the company, we have focused on the development and production of corrosion-resistant plastic pumps and filters, which are now sold world wide. With a team of very experienced staff and an extensive dealer network, ARBO services a large customer base.

ARBO offers a tailor-made solution for every customer
All production facilities are in house
A large stock of parts available for every pump
Own repair shop and field servicing

Leemdijk 2b
9422 CL, SMILDE, NL
T: +31 (0) 592 43 03 10
F: +31 (0) 592 43 03 24
www.arbo-pumps.com

ARBO Pompen en Filters B.V.

BBA Pumps BV

Pumps from Holland
We invite you to discover that it is more than a product. Located in a delta of rivers, The Netherlands (also known as Holland in the English speaking world, as the land in part of the country has a hollow shape and is situated below sea level) has dealt with water management for centuries. Almost 30% of the surface and 60% of the country’s population is beneath sea level. This has resulted in a knowledge of dewatering and pump techniques which no other country in the world can match. In our concept “Pumps from Holland”, industry-leading technology and experience are available to you.
BBA Pumps, Pumps for results!

BBA Pumps is a leader in innovation in the production of well point and dewatering pump equipment. With fl ow capacities of up to 10,000 m3/hr, with pressures of up to 18 bars, our pump range offers optimal concept efficiency, enabling you to get your job done in a professional way. BBA Pumps operates from four European locations: two state-of-the-art production facilities of 8,000 m2 and two sales and service facilities. Our dedicated team of 180 employees offers you excellence in both product and support through a world-wide support network.
Partnership from people who care!

Postbus 498
7000AL, DOETINCHEM, NL
T: +31 (0) 314 36 84 36

www.bba-group.com

BBA Pumps

Börger Benelux

Postbus 78
NL-7630 AB Ootmarsum
Holland

Tel. +31 (0) 541 / 293687
Fax +31 (0) 541 / 293578
www.boerger.com

Börger Benelux

Busch B.V.

Opgericht in 1963, Busch Vacuümpompen en Systemen is een van de grootste producenten van vacuümpompen, blowers en compressoren ter wereld. Ons assortiment bestaat uit vacuüm- en overdrukoplossingen voor uiteenlopende industriële toepassingen. De Nederlandse vestiging, Busch B.V. in Woerden, houdt zich bezig met de verkoop van vacuümpompen, het ontwerpen en construeren van vacuümsystemen en onderhoud aan c.q. reparaties/revisies van deze producten. Al onze vacuümsystemen worden specifiek voor iedere klant gepland, ontworpen en op maat gemaakt. Tevens gebruiken wij originele Busch accessoires en reserve onderdelen om de prestatie, efficiëntie en levensduur van de vacuümpompen, blowers en compressoren te optimaliseren. We evalueren onze activiteiten continu om de hoogste standaarden te waarborgen en ontwikkelen voortdurend innovatieve technieken die de basis leggen voor onze vacuümsystemen van morgen. 

Busch B.V. 
Pompmolenlaan 2 
3447 GK Woerden
Tel.: 0348-462 300
www.buschvacuum.com

Busch B.V.

Bytech

BYTECH is leverancier van een breed programma op het gebied van vloeistoftechnologie. Door het brede spectrum van hoogwaardige producten en technologie kunnen wij custom-made programma’s voor onze klanten genereren. Wij verhandelen diverse fabrikaten exclusief, andere leveren wij onder private label. Daardoor vormt BYTECH een uniek intermediair tussen u als klant en diverse fabrikanten in de wereld.

Postbus 401
3500 AK UTRECHT
Tel: +31 (0) 30 2 23 23 30
www.bytech.nl

Bytech

DAB Pumps BV

Eenvoudige en efficiënte oplossingen vormen de grootste innovatie op het gebied van waterpompen. DAB Pumps ontwikkelt en produceert een complete reeks pompen, motoren en regelingen voor de professionele markt. De waterpompen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen om optimale prestaties te kunnen bereiken. DAB garandeert kwaliteit en duurzaamheid met pompen die op de lange termijn zijn gericht. Door voortdurend onderzoek te verrichten weet DAB als geen andere wat de markt nodig heeft, wat er speelt en waar en behoefte aan is. Dit alles leidt tot flexibele en gebruiksvriendelijke oplossingen voor alle toepassingen op het gebied van water. Dat is onze kracht.

Statenlaan 4
5223 LA ’s-Hertogenbosch
Tel: +31 (0) 416 387280
www.dabpumps.nl

Bytech

DdV media international

DdV media international is de organisator van gemeenschappelijke stands PUMP PLAZA en Pumps & Process PLAZA, als bruisend middelpunt op vakbeurzen en is ook uitgever van het Duitse vakblad Pumpe DE en de nieuwsbrief Pumpe DE Online.

Postbus 352
3740 AJ Baarn
Tel.: 035-541 30 64
www.ddvmedia.nl
www.pumpede.de

DdVmedia international

DESMI B.V.

DESMI, een kwaliteitsbewuste internationale partner, is opgericht in 1834. Vandaag de dag concentreren de activiteiten van DESMI zich op ontwikkeling, productie en verkoop van pompen, pompsystemen, duurzame toepassingen en diensten. De vele jaren van ervaring binnen de pompindustrie hebben geresulteerd in een sterke basis en goede positie op de globale markt. DESMI is voornamelijk actief in de Scheepvaart & Offshore, Industrie, Olierampbestrijding, Marine/Defensie en Stadsverwarming.

Kelvinring 7
2952 BG Alblasserdam
Tel.: +31 (0)302610024

www.desmi.com

DESMI

Distrimex Pompen & Service

Ons pompenprogramma bestaat uit o.a. vuilwaterpompen, zuigerpompen, dompelpompen, centrifugaalpompen etc. Wij voeren merken als BBA Pumps, Tsurumi, Calpeda, Bauer, Ritz en Wangen. Tevens produceren en leveren wij leidingwerk en toebehoren voor de grond-, weg- en waterbouw.

Postbus 498
7000 AL Doetinchem
Tel.: 0314-36 84 44
www.distrimex.nl

DESMI

Dovac B.V.

DOVAC B.V. is opgericht in 2003
In de eerste jaren van ons bestaan is gekozen voor een nauwe samenwerking met de firma SPECK Pompen NL in Zevenaar. Na een periode van een prettige samenwerking en van sterke groei in 2003, 2004 en 2005 hebben wij besloten te verhuizen naar een eigen pand in Lisse (vanaf 1 januari 2006). Door het maken van deze stap hebben wij een mooie groei kunnen realiseren.
Wij hebben een ruim magazijn waarin de meest gangbare producten op voorraad worden gehouden. Verder hebben wij beschikking over een werkplaats en een proefstand voor het assembleren en testen van de vacuümpompen, vacuüminstallaties en blowers.

Strategie:
Wij hebben zeer ruime ervaring en kennis op het gebied van vacuüm- en blowertechniek. Vanuit een enthousiaste houding werken wij aan het onderhouden van een goede en langdurige relatie(binding) met onze klanten.

Werkwijze:
Met de klant wordt de toepassing uitvoerig doorgesproken. Wij proberen de toepassing vanuit het “nulpunt” te benaderen. Het wil namelijk niet altijd zeggen dat de bestaande oplossing, naar huidige maatstaven, de beste oplossing is. In bepaalde gevallen kan het ook betekenen dat er eerst metingen moeten worden verricht om de selectie van de vacuümpomp of blower te kunnen maken. Ook is het mogelijk vacuümtechnische berekeningen te maken of een proef te doen met een servicepomp/blower.
Wij zijn ook van de partij wanneer de klant alleen advies wil hebben op het gebied van vacuüm- of blowertechniek. Bijvoorbeeld wanneer een installatie bij de klant veel problemen geeft.

Werkgebied:
Vacuümpompen en installaties voor werkdrukken van 0,1 mbar(abs) tot 1013 mbar(abs).
Blowers, compressoren en installaties voor drukken van 0 bar overdruk tot max. 2 bar overdruk.
Vacuüm- en blowertechnisch advies en engineering.

Koning Willem-Alexanderlaan 195
2761 HK Zevenhuizen
T: 0252-423363

www.dovac.nl

Dovac

DP Pompen B.V.

Verstand van water
Duijvelaar Pompen is specialist in roestvaststalen centrifugaalpompen en pompinstallaties. Het bedrijf wordt geassocieerd met bedrijfszekerheid, met innovatie, met duurzaamheid.

Van standaard tot maatwerk
Een op de twee drukverhoginginstallaties in Nederland maakt gebruik van de technologie van Duijvelaar Pompen. Voor uiteenlopende vormen van schoon- en vuilwatertransport levert Duijvelaar Pompen evenzoveel oplossingen, die compleet in eigen huis worden ontwikkeld. Pompen, besturingen en leidingwerk zijn veelal standaard, maar kunnen modulair worden samengesteld tot een installatie op maat. Aangepast aan de situatie, ontworpen naar de eisen en wensen van de opdrachtgever.

Het gehele traject in één hand
Daarom heeft Duijvelaar Pompen de kennis en ervaring voor het gehele traject in eigen huis. Research & development, productie, engineering, verkoop, installatie, onderhoud… het is allemaal in handen van de eigen specialisten. Mensen met verstand van zaken. En betrokken bij de problemen van de klanten. Waar ook ter wereld. Met alle relevante disciplines in eigen huis vinden innovaties eerder hun weg naar de praktijk. Zo loopt Duijvelaar Pompen bijvoorbeeld voorop bij de ontwikkeling van drukverhogingsinstallaties. En de evolutie van pompen en installaties gaat onverminderd door.

De grootste serviceorganisatie van Nederland
Voor een optimale bedrijfszekerheid, pleegt onze onderhoud- en serviceafdeling in heel Nederland preventief en correctief onderhoud aan pompen en pompinstallaties. Hiermee heeft Duijvelaar Pompen de grootste (24-uurs) serviceorganisatie van Nederland op dit gebied. U kunt in elke situatie op ons rekenen.

RVS in ons productieproces
We verwerken per jaar duizenden tonnen RVS. Hieruit realiseren we onderdelen als waaiers, leidapparaten, pompvoeten en leidingwerk. Dat resulteert uiteindelijk in een productie van 60.000 pompen waarvan een deel weer samengebouwd wordt tot installatie.

Postbus 28
2400AA, ALPHEN AAN DEN RIJN, NL
T: +31 (0) 172 48 83 88

www.dp.nl

DESMI

Egger Pumps BelNed BV

Egger Pumps BelNed is a subsidiary of Egger Pumps and responsible for market in Belgium and The Netherlands. Egger Pumps is an independent Swiss industrial enterprise with a concentration on the development and manufacture of metallic single stage centrifugal pumps, axial flow pumps and Iris® diaphragm control valves. Since the start in 1947 the speciality of Egger has always been the pumping of fluids containing solids and/or gas.

Itterbeeksebaan 157
1700 Dilbeek (Belgium)
T: +32 (0)2 463 56 96
info.belned@eggerpumps.com

www.eggerpumps.com

Egger

Flowserve B.V. Pump Division

Flowserve is the recognized world leader in supplying pumps, valves, seals, automation, and services to the power, oil, gas, chemical, and other industries. With more than 15,000 employees in more than 50 countries, we combine our global reach with a local presence.

Postbus 55
7550AB, HENGELO OV, NL
T: +31 (0) 74 240 40 00

www.flowserve.com/en/products/pumps

DESMI

Geveke Pompen

Met een breed programma van pompprincipes in huis, krijgt u van Geveke Pompen de beste aanbeveling voor uw pomptoepassing. Het programma omvat verdringer- en centrifugaalpompen voor tal van indu-strieën, van zware tot lichte toepassingen. De producten worden ondersteund door onze gespecialiseerde serviceorganisatie, die 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar is. Onze ISO9001:2008 en VCA* certificering waarborgen kwaliteit en veiligheid.

Postbus 820
1000 AV Amsterdam
Tel. 020 582 9111
www.geveke-pompen.nl

Geveke Pompen

Gorman-Rupp Europe

In 1933, Gorman-Rupp developed its first self-priming centrifugal pump, to provide our customers with a durable, reliable pump that could perform in a challenging environment. Since then, we have worked closely with our customers around the globe, to solve their solids-handling and clean fluid transfer needs.

Gorman-Rupp pumps are exported to over 100 countries around the world. The company ensures its presence in Europe and its proximity to local distributors with production facilities and a warehouse in The Netherlands and Belgium.

Zandweistraat 19
4181 CG Waardenburg
Netherlands
Office Phone: +31 85 7730080

www.grpumps.com

Gorman-Rupp Europe

Grundfos Nederland B.V.

Grundfos Nederland is sinds 2007 gevestigd in Almere. Bij Grundfos Nederland werken circa 100 medewerkers. Om de klant zo gericht mogelijk te helpen met de beste oplossing is Grundfos gesegmenteerd op basis van de markt. De segmenten zijn onderverdeeld in: Building Services, Industry en Water Utility en Dosing.

Postbus 22015
1302 CA Almere
Tel.: 088-47 86 336
nl.grundfos.com

Grundfos Nederland B.V.

HERMETIC-Pumpen GmbH, Benelux-Office

Kerkhofweg 3
4835 GA Breda
Tel.: +31 76 5600103
www.hermetic-pumpen.com

HERMETIC

Induvac b.v.

Induvac staat voor Industrieel Vacuüm en is een service gerichte verkooporganisatie op het gebied van industriële vacuüm- en compressietechniek. Ons leveringsprogramma bestaat uit een grote diversiteit aan vacuümpompen, maar ook blowers, zijkanaalventilatoren en diverse soorten ventilatoren worden geleverd. Door dit uitgebreide programma aan producten kan altijd de beste oplossing aan de klant geboden worden op het gebied van vacuüm en overdrukken tot ca. 3 bar(a). Induvac levert niet alleen, maar is tevens gespecialiseerd in het ontwerp, productie en installatie van complete systemen op dit vakgebied. Ook voor de beste service kunt u bij Induvac terecht; wij onderhouden, repareren en reviseren alle merken pompen op locatie of in onze werkplaats.

Cobaltstraat 16
2718 RM Zoetermeer
Tel.: 079-3633890
www.induvac.com

INDUVAC

Kin Pompentechniek B.V.

Kin Pompentechniek B.V. is een technische handelsonderneming in pompen geschikt voor vloeistof-transport. Meer dan 30 jaar is Kin Pompentechniek B.V. Importeur in de BENELUX met een aantal gerenommeerde pompmerken. De pompfabrikanten welke Kin Pompentechniek B.V. vertegenwoordigd, zijn o.a. Ebara, Leader, GMP, Eatatron, Askoll en Jessberger. Het ruime assortiment omvat producten voor de consumentenmarkt evenals producten voor de industrie, tuinbouw, zwembadindustrie, afvalwaterbehandeling AdBlue en machinebouwers (OEM).

Stedenbaan 6
5121DP Rijen
Tel.: 0161 244250
www.kinpompentechniek.nl

Kin Pompentechniek B.V.

KNF Verder b.v.

KNF Verder b.v. is gespecialiseerd in membraan gas- en vloeistofpompen. Deze zijn leverbaar in zogenaamde stekkerklare uitvoering voor gebruik in laboratoria of als OEM uitvoering voor inbouw in apparaat of installatie.

Utrechtseweg 4A
3451 GG Vleuten
Tel.: 030-677 92 40
www.knf-verder.nl

KNF Verder B.V.

KSB Nederland

Het KSB concern behoort met een omzet van 1,9 miljard Euro tot een leidende producent van (centrifugaal) pompen, afsluiters en bijbehorende systemen. KSB is met meer dan 14.000 medewerkers in meer dan 100 landen actief in de markten: gebouwentechniek, industrie, waterbranche, energiesector en de mijnbouw. Het leveringsprogramma reikt van afvalwaterpompen tot aan pompen voor de procesindustrie en ketelvoedingpompen voor energie centrales.

Wilgenlaan 68
1161 JN Zwanenburg
Tel.: 020 – 407 9800
www.ksb.nl

KSB Nederland

Landustrie Sneek BV

Voor de behandeling van afvalwater en rioolwater ontwerpt en levert Landustrie een uitgebreide range van pompen voor zowel de communale als industriële markt. Deze LANDY pompen zijn verkrijgbaar in diverse materiaalsoorten en toepasbaar voor droge of natte opstelling. In overleg met de klant kan een optimale pompselectie worden gemaakt waarbij meerdere opties mogelijk zijn, zoals bijvoorbeeld een explosieveilige uitvoering (ATEX). Niet alleen de pompen, maar ook de bijbehorende besturings- en telemetriesystemen worden in eigen huis ontworpen en gefabriceerd. Daarnaast is Landustrie in eigen land exclusief vertegenwoordiger van de Italiaanse Caprari pompen. Landustrie beschikt over een eigen servicedienst die vanuit de hoofdvestiging te Sneek en steunpunt Veenendaal direct handelend kan optreden in geval van storing of calamiteiten. Verder biedt Landustrie huurpompen aan die direct ter beschikking staan.

Pieter Zeemanstraat 6
8606 JR Sneek
Tel.: 0515 486 888
www.landustrie.nl

Landustrie Sneek BV

LEO Europe

As one of the worldwide leaders in the engineering and manufacturing of waterpumps, the time was right for LEO pumps to establish a European Office and warehouse in Europe. Started up in 2017 and located in the north east of Belgium, the new European Headquarter in the centre of Europe was born.

Leo Baekelandlaan 5209
3900 Overpelt
Tel: +32 (0)11-64 42 80
www.leopumps-europe.com

LEO Pumps

Leybold Nederland B.V.

Als pionier op het gebied van vacuümtechniek, biedt Leybold een breed gamma van vacuum componenten, gestandaardiseerde en volledig op maat gemaakte vacuümoplossingen, aangevuld met vacuümtechniek accessoires en instrumentatie. Onze hoofdactiviteit bestaat uit de ontwikkeling van applicatie-en klantspecifieke systemen voor de creatie van vacuüm en extractie van procesgassen.

Floridadreef 102
3565 AM Utrecht
Tel.: 030 2426330
www.leybold.com

Leybold Nederland B.V.

Mefiag Filters and Pumps

Mefiag BV, onderdeel van CECO Environmental, is een wereldleider in de ontwikkeling, productie en levering van corrosiebestendige filters die voornamelijk worden gebruikt in de galvaniseer-, anodiseer- en metaalverwerkingsindustrieën.

Met onze eigen CECO Fybroc pompen, zijn wij de koploper in het ontwerp en de fabricage van glasvezelversterkte polymeer (FRP) pompen. Deze pompen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen om corrosiebestendigheid te bieden voor het verpompen van o.a. zuren, pekels, logen, bleekmiddelen, oplosmiddelen, zeewater en een breed scala aan afvalvloeistoffen.

Fybroc-pompen zijn de meest gebruikte pompen in commerciële aquaria, in waterbehandeling (gemeentelijk, ontzilting), afvalwaterbehandeling (gemeentelijke en
industriële installaties) en chemische fabrieken.

Magnesiumweg 2
8445 PJ HEERENVEEN, NL
T: +31 (0) 513 630 230

www.cecoenviro.com

Mefiag Filtration

Nijhuis Pompen BV / Pentair Fairbanks Nijhuis

At Pentair (Inc.), we believe that the health of our world depends on reliable access to clean water. We deliver a comprehensive range of smart, sustainable water solutions to homes, business and industry around the world. From approximately 130 locations in 34 countries, Pentair’s 10,000 employees are united in our unwavering belief that the future of water depends on us.

The Pentair branch in Winterswijk (The Netherlands) specializes in the design, production and maintenance of tailor made pumps and pump systems. In 1904 we started as a local textile workshop, but have since become a specialist in the water world. Our pumps and systems are delivered worldwide. We have our own R&D and engineering department, foundry, machine shop, assembly shop, test facility and service network. From design to installation and maintenance, we offer our customers a complete solution.

Pumps and pump systems
Applications for which our pumps are used include drinking water pumping stations, irrigation pumping stations, wastewater installations, desalination installations and flood control. Furthermore, our pumps are also used in maritime, dredging, general industrial and petrochemical applications and other heavy industries. We are certified ISO 9001, ISO 14000 and work in accordance with the ISO 26000 social responsibility guidelines. This means that we minimise our footprint and focus on total cost of ownership for our customers during the development of our products.

Firefighting pumps and systems
Over the past few decades, we have become market leader in the field of tailor made firefighting pumps and complete pump rooms for industrial, oil & gas and maritime applications. All of our firefighting pumps and pump sets are available in accordance with various international standards.
In addition, we have a dedicated production line for standard pump sets for sprinkler installations in logistic and utility projects. Customers benefit from a dedicated sales team, short delivery times and great after-sales service.

Worldwide after-sales service
Great service is very important to us. With this in mind, we offer a broad spectrum of after-sales services such as product training, commissioning, installation, repairs, condition-based maintenance and genuine spare parts. With four service centres in the Netherlands and a worldwide network, we can offer 24/7 service and maintenance on pumps of all brands and makes.

Innovations
With successful innovations such as the bi-directional anti-heeling pump, the fish-friendly pump and the fish-friendly turbine, we have demonstrated that we can adapt to trends and developments in the market. One of our recent innovations is the bi-directional tidal turbine. This turbine generates energy from tidal currents, but also is fish-friendly. By continuing to search for new innovations, we are making a significant contribution to a sustainable world!

Smart, sustainable water solutions. For LIFE.

Postbus 102
7100AC, WINTERSWIJK, NL
T: +31 (0) 543 54 74 74

www.fairbanksnijhuis.com

Pentair

Pomp NL

Pomp NL is het enige multimediale kennisplatform in processen en onderhoud van pompsystemen, dat de technische dienst praktische oplossingen biedt en hen onderling verbindt, zodat ze processen en pompsystemen kunnen optimaliseren. Dat doen we op een praktische, direct toepasbare manier. Deskundig, toegewijd en nieuwsgierig. We pretenderen geenszins de waarheid in pacht te hebben, maar bundelen kennis van deskundigen en mensen uit het veld tot bruikbare handvatten. Of het nu gaat om pompen in (afval/drink)water, food of (petro)chemie. We scannen voor u de mogelijkheden en brengen u via de site, een wekelijkse nieuwsbrief, e-boeken, webinars en digitale en printmagazines op de hoogte van de actualiteiten en best practices.

Uitgever:
Eisma Industriemedia bv
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel.: 088-29 44 837
www.pompnl.nl

Pomp NL

Spin Pompen

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau van specialisatie en service denkt Spin Pompen graag met haar klanten mee om processen te optimaliseren, productiekosten te verlagen en het hoogste niveau van hygiëne te bereiken. Door de vele gerealiseerde leveringen en testopstellingen weet Spin Pompen al jaren grenzen te verleggen. Spin Pompen werkt nauw samen met gerenommeerde pompenfabrikanten als Bornemann, Ampco, Mouvex, PCM, Broquet, Murzan en Kecol.

Spanjelaan 40
9403 DP ASSEN
Tel.: 0592-614121

www.spinpompen.nl

Spin Pompen

Sulzer

Sulzer Pumps is one of the world’s leading pump manufacturers, recognized for excellent product quality, performance reliability and technical innovation. We provide a full line of pumps, equipment and related technologies to Water and Wastewater, Oil and Gas, Hydrocarbon Processing, Power Generation, and Pulp and Paper industries.

With our global network of 14 product orientated factories, service centers and sales offices in more than 150 countries, we are a truly global company, close to customers acting locally through our regional teams with local market understanding and expertise.

We are at the heart of customers’ processes, and our strong market position is supported by our:

global factory footprint with multiple factories in one country
globally operated business
our sales network is tailored and run according to our different market segments
research & development in multiple locations around the world
product development operations in the markets we serve
high proximity to customers to serve them quickly and reliably
continued operational excellence for long-term success
health and safety of our employees is a top priority
we are committed to high standards and show respect for people

Amerikalaan 63
6199 AE Maastricht-Airport NL
T: +31 (0)43 352 50 50

www.sulzer.com

Sulzer

SUURMOND BV

Suurmond ontwerpt, fabriceert en levert sinds 1974 duurzame en op maat gemaakte oplossingen voor de procesindustrie. Met een portfolio van hoog kwalitatieve en duurzame producten, jarenlange ervaring en know-how is Suurmond in staat om u te helpen bij het verbeteren van uw productie efficiëntie. Hierbij staan producten als tandwielpompen, doseersystemen en zeefwisselaars centraal.
Tandwielpompen zijn ideaal voor extreme toepassingen in veeleisende processen met bijvoorbeeld hoge viscositeit, hoge druk en hoge temperaturen. Iedere pomp wordt speciaal voor de applicatie uitgelegd zodat de meest optimale oplossing tot stand komt voor een efficiënt productieproces.

Postbus 125
8070 AC Nunspeet
Tel.: 0341-254 900
nl.suurmond.com

Suurmond B.V.

Travaini Pompen Benelux BV

Pompetravaini s.p.a. is opgericht in 1929 en is producent van vloeistofringvacuümpompen en vacuümsystemen. Daarnaast maken zij een compleet gamma centrifugaalpompen en roots blowers. Vloeistofring compressoren die zijn toepassing vinden in de chemische en petrochemische industrie maken eveneens deel uit van het producten pakket. Travaini Pompen Benelux BV is een 100% dochter van Pompetravaini en draagt zorg voor de verkoop en service van deze pompen, binnen de Benelux.

Travaini Pompen Benelux BV
Van Elderenlaan 4
5581 WJ Waalre
www.travaini.nl

Travaini Pompen Benelux BV

Verder B.V.

Verder is manufacturer and supplier of high quality pumps and accessories. Double diaphragm pumps, peristaltic pumps, centrifugal mag drive and gear pumps: Through the years Verder developed a range of own pump series: Verderflex, Verdermag, Verderair, Verderpro and Verdergear. These series all consist of pumps with flow ratings from some ml/min up to 125 m3/h.

Also specific pump series are available for high viscous and pastry fluids. And of course, aggressive or abrasive fluids, toxic media, fluids containing solids, a Verder pump can pump it!

Pumping liquids all over industry such as chemical industry, process industry, food, pharmaceutical industry, water treatment.

A Verder pump is a reliable pump. Most pump series are sealless, 100% leakproof.
Also pumps for specific requirements such as ATEX, ultra pure or SIP/CIP possibilities are available in the Verder program.

Postbus 95
9700AB GRONINGEN, NL
T: +31 (0) 50 549 59 00

www.verder.nl

Verder B.V.

Watson-Marlow Bredel BV

Watson-Marlow Bredel B.V., gevestigd in Delden (Ov.), is wereldmarkleider in de ontwikkeling, productie en distributie van industriële slangenpompen. De slangenpompen worden toegepast voor het doseren en verpompen van kostbare, moeilijke, agressieve en kwetsbare vloeistoffen. De klanten zijn bedrijven en distributeurs in o.a. de chemische- en voedingsmiddelenindustrie, mijnbouw, waterzuivering en de verpakkingsindustrie.

Postbus 47
7490 AA Delden
Tel.: 074 377 00 00
www.bredel.com

Watson-Marlow Bredel B.V.

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group is de grootste producent van slangenpompen en sinuspompen ter wereld, met meer dan een miljoen verkochte pompen. Watson-Marlow Fluid Technology Group behoort tot de Spirax-Sarco Engineering Group en is een internationale organisatie waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Falmouth UK.

Oslo 9
2993 LD Barendrecht
+31 85 536 0010

www.wmfts.nl

Weir Minerals Netherlands B.V.

Our principal business is designing, engineering, manufacturing, marketing, sales and services of GEHO® piston and piston diaphragm pumps, Warman® Q-Series axial flow pumps and Enduron® high pressure grinding rolls.
We also act as a distributor for the high-pressure Roto-Jet® pumps (in Europe and the Middle and Far East).

GEHO® PD slurry pumps
GEHO® piston pumps and piston diaphragm pumps are manufactured for slurries
and pastes in the mining and minerals processing industry, pipeline industry, power industry and sewage and waste treatment. These pumps handle abrasive, viscous and corrosive slurries and pastes with high temperatures, up to 90% solids content and up to 100 mm particle size.

GEHO® PD pumps are applied for:
• ore pipeline transport
• tailings disposal
• autoclave or digester process feed
• reactor feed
• mine dewatering
• hydraulic ore hoisting
• mine tailings backfill
• ash disposal
• coal or biomass gasifier feed

Warman® Q-Series axial flow pumps
Warman® Q-Series axial flow pumps are designed for continuous circulation of corrosive and/or abrasive fluids or process wastes.
These pumps are applied in the:
• salt and potash industry
• chemical industry
• pulp and paper industry
• water treatment
• power industry
• regeneration plants
• sugar industry
• general industry

Enduron® High Pressure Grinding Rolls
We manufacture High Pressure Grinding Rolls (HPGR) for ore crushing and grinding in the mining and minerals industry. The HPGR consist of two rolls of identical dimension, that rotate against each other at the same circumferential speed. The main grinding action is a result of inter particle crushing. Extreme pressure causes the particles inside the compacted material bed to fracture into finer particles and also causes micro fracturing at the grain size level.

Applications:
• iron ore, coarse and fine grinding, including pellets
• secondary/tertiary grinding: phosphate, gold,copper, nickel, lead, zinc, chromite, platinum, vanadium and molybdenum
• diamonds – selective liberation (lamproite, kimberlite)
• pebble crushing

With packaged solutions from Weir Minerals, you can be assured of engineering excellence at all times.

Postbus 249
5900AE, VENLO, NL
T: +31 (0) 77 389 52 00

www.global.weir

Wehr

Wilo Nederland BV

Wilo Nederland BV is de Nederlandse verkoop- en service organisatie van Wilo SE in Dortmund. Het programma bestaat uit centrifugaal pompen tbv warm, koud, schoon en vuil water op hoge en lage druk alsmede mixers en voortstuwers voor zuiveringstechnieken. Alle producten van Wilo zijn ontwikkelt met de hoogst mogelijke rendementen volgens de meest innovatieve technieken. Met speciale materialen en coatingen kunnen de levensduur worden verlengd en de rendementen worden verhoogd.

Rak 18
1551 NA Westzaan
Tel.: 088 9456 000
www.wilo.nl

Wilo Nederland B.V.

Xylem Water Solutions

Xylem Water Solutions levert in 140 landen water-, afvalwater- en drainagepompen, apparatuur voor het beheer en regeling van installaties, units voor primaire en secundaire biologische behandeling, producten voor filtratie en desinfectie, en de bijbehorende diensten.

Postbus 1126
3300 BC Dordrecht
Tel.: 078-654 84 87
www.xyleminc.com/nl

Xylem Water Solutions