Uitnodiging presentatie CLP Pompenboek “I like Pompen” – 5 juni – Nieuwspoort

De vereniging Contactgroep Leveranciers Pompen (CLP) nodigt u graag uit voor de presentatie van het boek “I like Pompen”. Dit boek is ontwikkeld om leerlingen en studenten binnen het technisch onderwijs te informeren en te enthousiasmeren over de verschillende typen pompen en toepassingen.

Overal om ons heen doen pompen hun werk. Denk aan de CV-ketel waar het water door een pomp wordt rondgepompt, of aan de pompen die zorgen dat Nederland niet onder water loopt, of aan de pompen die nodig zijn om brandstof in de auto te krijgen, oftewel overal om ons heen doen pompen hun dagelijkse werk.

De CLP neemt met de uitgave van dit boek haar verantwoording om techniek binnen de samenleving te promoten. We willen als aanbieders van pompen, pompsystemen en/of diensten helpen om de maakindustrie in Nederland te houden, een steentje bijdragen in de verhoging van de instroom binnen het technisch onderwijs en met het onderwijs samenwerken met als doel actuele techniek binnen de opleidingen te krijgen.

Onze dank gaat uit naar verschillende instanties die hebben geholpen met het bepalen van de content en ons hebben geadviseerd over de “tone & voice” die nodig is om jeugd aan te spreken. Onze bijzondere dank gaat uit naar de MBO Raad en verschillende bij haar aangesloten ROC-scholen.

Het boek wordt op woensdag 5 juni om 15.30 uur gepresenteerd. Paul de Krom, Oud-staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en op dit moment de aanjager van Techniekpact zal het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Ook is de MBO Raad aanwezig zijn en zijn verschillende parlementariërs uitgenodigd.

Datum:Woensdag 5 juni 2013
Tijdstip: 15.00 uur – 18.00 uur
Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort
Lange Poten 10
2511 CL Den Haag

Over de locatie

De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer en ligt op loopafstand van het Centraal Station. Als u met de auto komt, kunt u deze parkeren in één van de nabijgelegen parkeergarages. Informatie daarover vindt u op http://www.nieuwspoort.nl/nl_NL/nieuwspoort/contact/.

I like Pompen”

Het boek “I like Pompen” is een onafhankelijke kennisbron over de verschillende soorten pompen en het gebruik ervan. De CLP wil met het boek jongeren interesseren voor het “pompenvak” en hun kennisniveau op technisch gebied verbeteren. Het studieboek wordt gratis aangeboden aan het MBO en is zowel in gedrukte als digitale vorm verkrijgbaar. Hiermee speelt de CLP in op de vraag om initiatieven vanuit het bedrijfsleven te ontplooien om jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de techniek.

De vereniging Contactgroep Leveranciers Pompen

Vijf jaar geleden besloot een aantal pompenleveranciers een overkoepelende organisatie, de vereniging CLP, op te richten. De CLP is een platform om het interne en externe kennisniveau op het gebied van producten en toepassingen van pompen te verhogen. De pomp is een onmisbare schakel in vrijwel alle maatschappelijke en industriële processen, waaronder de water-, (petro-)chemische en voedings- & genotmiddelen industrie. Branches die wezenlijk bijdragen aan de Nederlandse economie.

Om een goede inschatting te maken van het aantal aanwezige personen, verzoeken wij u uw komst per e-mail naar jubileum@vereniging-clp.nl te bevestigen. Voor meer gegevens kunt u contact opnemen met de organisator van het jubileum, Karin van der Velden. Dat kan ook per e-mail of telefonisch op 06-12022395.

Wij zien u graag op 5 juni.

Met vriendelijke groeten,
Vereniging Contactgroep Leveranciers Pompen

A. van Eendenburg
Voorzitter